joomla templates Data Warehouse Türkiye

Mon08082011

Last update07:32:32 PM GMT

Back Yazarlarımız Muhammet Ali YURTÇİÇEK
Muhammet Ali YURTÇİÇEK

Muhammet Ali YURTÇİÇEK

1987 / Van doğumluyum. İlköğretimimi Vanda tamamladım. Lise öğrenimime İstanbul Haydarpaşa Anadolu Lisesinde başladım ve Milli Piyango Anadolu lisesinde tamamladım. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne başladım ve 2010 yılında öğrenimimi tamamladım. İlk profesyonel iş hayatıma Global Bilişim Sistemlerinde Uygulama Danışmanı olarak başladım.Daha çok enterprise uygulamaların geliştirilmesinde rol aldım. Kariyerime Vodafon'da Oracle ve Java üzerine Danışman olarak devam etmekteyim. İlgilendiğim ve kullandığım teknolojiler ve programlama dilleri: Oracle 10-11g , Oracle Pl-Sql,DWH, Java, Hibernet, Sipring,SQL,Asp.net,C#,Delphi,ORM,MEF,LINQ to SQL,IoC, Linux Bana ulaşabileceğiniz adresler: [email protected], [email protected] http://www.linkedin.com/profile/view?id=95301476&trk=tab_pro aliyurtcicek.blogspot.com

Website bağlantısı: http://aliyurtcicek.blogspot.com E-posta: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Salı, 15 Şubat 2011 21:39

SAP (System Applications and Products)

 

SAP (System Applications and Products)

Bu yazımızda SAP'nin piyasaya çıkış serüveni ile birlikte temel olarak dayandığı mimariye değineceğiz. SAP sistemlerini tanımak ve genel hatları ile mimarisini anlamak için önsöz niteliğinde bir yazı ile başlayalım istedik.

 

Salı, 15 Şubat 2011 21:31

Inversion of Control (IoC) de neymiş?

Son zamanlarda oldukça popüler olmaya başlayan ve gittikçe de kullanım ihtiyacı artan Inversion of Control (IoC) pattern ile ilgili birkaç bilgi vermekte fayda olduğunu düşünüyorum yeni başlayanlar için ilk adım olarak düşünülebilir.

Inversion of Control (IoC) bir modülün bağımlılık, çözülme, konfigürasyon ve hayat döngüsü konularına çözüm sağlayan dizayn kuralıdır. IoC’nin en önemli özelliği bir modülün bağımlı olduğu diğer assembly bileşenlerinin çözülümünde yatmaktadır.

IoC’nin en iyi bilinen prensibi Dependency Injection Principle’dır (DIP). Makalemizin ilerleyen kısımlarında daha derinlikli olarak inceleyeceğiz şimdilik bir başlangıç yapalım.

Perşembe, 03 Şubat 2011 05:59

Oracle eksiksiz bir bulut resmi çiziyor



Oracle Fusion Middleware İş Geliştirme Müdürü Kemal Ülkü Beyin  http://www.bilgicagi.com/Yazilar/4596-oracle_eksiksiz_bir_bulut_resmi_ciziyor.aspx# adresinden de ulaşabileceğiniz bilgicagi.com'da yayınlanan röportajını  paylaşmakta fayda var diye düşünüyorum.

Buyrun...

Object Relatioanal Mapping

Her geçen gün kullanım alanı artan ve kurumsal uygulamalar için vazgeçilmez bir unsur haline gelen Object relational mapping konseptini ve temel hatları ile uygulamalarımıza getirdiği kolaylıkları anlatacağım bu yazımda. ORM nesne modellerine bağlanma işini otomatikleştiren bir yoldur ve nesnelerin tablolara, tabloların nesnelere dönüşümünü sağlayarak kodları basitleştirir böylelikle uygulama liderleri pazarlama işine daha fazla zaman ayırabilir ve daha hızlı ve etkin pazarlayabilir. Aynı zamanda ORM kullanılarak kodlama ve bakım masrafları azaltılabilir.

Pazartesi, 06 Aralık 2010 15:59

Oracle Database 11g Bileşenleri Ve Mimarisi-1

Oracle Database 11g Bileşenleri Ve Mimarisi-1

Bu makalede Oracle Database 11g (Oracle 11g) veritabanı yönetimini öğrenmeye başlayacağız. Makalenin hazırlanış amacı Oracle 11g Administration I OCA sertifikası sınavının amaçlarının açıklanması ve bu sertifikanın alınması için gerekli olan konular anlatılmasıdır. Oracle Şirketi güçlü ve özellik bakımından zengin olan ayrıca performans, kullanılabilirlik, yedeklenebilirlik, uygulama- test ve kritik uygulamalar için güvenlik yeterliliğini karşılayabilecek bir sürüm olarak Oracle 11g’yi piyasaya sürdü. Oracle DBA olarak size düşen Oracle Database 11g’yi kullanım başlangıcından son dağıtıma kadar ilk yükleme,  yaratma ve konfigure edilmesini yönetmek ve bu yapıyı korumaktır. Bu görevleri uygulamak için Oracle ürünleri hakkında güçlü bir altyapıya sahip olmanız gerekmektedir ki uygulamalar için uygun araçları ve öznitelikleri seçebilesiniz. Bunlara ek olarak ilişkisel veritabanı konseptini bilmeniz dizayn, gerçekleştirim ve uygulama verilerinin saklandığı tabloların korunması için gereklidir. Bütün bunların yanı sıra Oracle mimarisini doğru anlamak araçları doğru bir şekilde yönetmek ve izlemek için çok büyük bir öneme sahiptir. Bu bölüme Oracle Veritabanının temellerini anlatarak başlayacağım.Genel bir bakış olarak bellek yapılarının, veritabanını yöneten proseslerin nasıl bir süreçte oluşturulduğunu ve verinin nasıl veritabanına kaydedildiğini öğreneceksiniz. Aynı zamanda araçların Oracle Database 11g’yi yönetmek için nasıl kullanılacağını ve Oracle 11g yazılımının nasıl yükleneceği de anlatılacaktır.

Çarşamba, 01 Aralık 2010 17:11

SQL Optimize Nedir ?

Bu yazimda Sql performans iyilestirme için ve veritabanina ulasimi optimize etmek amaçli kullanilan SQL optimizeri ana hatlari ile ve basit birkaç örnek vererek açiklamaya çalisacagim

Herhangi bir SQL sorgusu çalistirildiginda, istenilen bilgiye nasil ulasilacagina “Optimizer” adi verilen
veri tabani optimizasyon birleseni karar vermektedir. Oracle, kullanicilarina tahminler üzerine çalisan
“Rule-Based Optimizer” ve daha çok akil yürütme yöntemi ile çalisan “Cost-Based Optimizer” olmak
üzere iki adet optimizasyon seçenegi sunmaktadir.
Rule-Based Optimizer



Çarşamba, 03 Kasım 2010 08:21

SQL Performans İyileştirme

Bu makalemizde SQL izleme yöntemlerini ve iyilestirme senaryolarina bakis açimizi irdeleyecegiz.Çogu kez raporlarimizin saatlerce çalistigi durumlar olmustur veya çok kisa sürede çalismasi gereken sorgularimizin neden uzun süre çalistigini merak etmisizdir.Simdi bu tip problemler için çözüm yöntemlerine kisaca bi bakalim

Neden SQL Izleme-Iyilestirme?