Rastgele Yazılar : Restore-Recover için Gerekli Olan Backupları Nasıl Tesp...
Rastgele Yazılar : GÖRSEL İŞ ZEKASI
Rastgele Yazılar : Tekrarlanan Kayıtları Silmek
Rastgele Yazılar : RMAN ile Backup/Restore/Recover
Rastgele Yazılar : Veri Madenciliği ve Microsoft İş Zekası (BI)
Rastgele Yazılar : PL-SQL (ORACLE) Fonksiyonları / Decode, NVL, NVL2
Rastgele Yazılar : VERI KALITESI ve 7 MAJOR HATALI ALGI
Rastgele Yazılar : Oracle 11g RMAN ile gelen List Failure, Advise Failure ...
Rastgele Yazılar : OBI Dashboard Tablarını Çoklu Satırda Görüntüleme
Rastgele Yazılar : Rman Backup' ın Kaldığı Yerden Tekrar Başlatılması (Bac...
Sitemizin yazarlarından Muhammet Ali Yurtçiçek Oracle Day'de yaşadıklarını anlatıyor
Oracle day 2011 geçtiğimiz Salı günü de swiss otelde gerçekleştirildi. Oracle gerçekten çok iyi organizasyonlar düzenliyor organizasyonun planlamasından çok memnun kaldığımı belirmek istedim. Etkinliğin öğleden önceki kısmında hoşgeldiniz faslından sonra “Changing the Game by Simplifying IT” konulu konuşması ileAndrew Sutherland karşımıza çıktı sonrsında sahneyi alan Mahfi Eğilmez “2012: Riskler ve Fırsatlar” konulu konuşmasında 2012 yılında ekonomi alanında bizi bekleyebilecek riskler ve fırsatlardan bahsetti. Aslında risklerinde kendi içinde barındırdığı fırsatların olabileceğini riskler ve fırsatların nasıl içiçe yaşadığını , bir riskin kendiniz ve şirketiz adına fırsata çevirebileceğinizden bahsetti. Bir sonraki konuşmada “The Cloud and Exa, Powered by Intel” konusu ile Yalım Eriştiren Cloud mimarisinde gelinen son noktayı anlattı ve intel firması olarak son geliştirimlerinden bahsetti. Birsonraki konuşmacı olan Bilgehan Baykal “Zirveyi Hedefleyenler” konulu konuşması ile dinleyicilerin karşısındaydı. Ve öğleden önceki son konuşmacı olan Can Barış Öztok “Yakınsamanın Etki Alanı Genişliyor” şeklinde oldukça ilginç bir konu üzerine konuştu.
Öğleden sonra ise 9 parallel oturumlarda birçok konu ile ilgili seminerler düzenlendi ben katılabildiklerim ile ilgili izlenimlerimi aktaracak olursam .
“Powering the Cloud With Oracle Fussion Middleware” konulu konuşmada oracle’ın orta katman çözümü için geliştirdiği fussion middleware’in mimarisi ile ilgili detayların paylaşıldığı konuşmada bu orta katmanın Cloud ortamına nasıl entegre edildiği anlatıldı konuşma çok teknik içerikli olduğu için detayına girmeyeceğim ilgilenenler http://www.oracle.com/us/products/middleware/index.html adresinden konuyu detaylandırabilir ve dokümanlara ulaşabilirler.
“Türk Telekom’da Oracle Fusion Middleware 11g” konu başlığındanda anlışılabileceği Türk Telekom ve Accenture ortaklığı ile yapılan ve Türk Telekom bünyesinde hazır hale getirilmiş bir projenin teknik detayları ve proje süreçleri anlatıldı. Bu orta katman mimarisi ile çözüm üretmeye hazırlanan kurumlar için faydalı bilgiler aktarıldı.
En çok beğendiğim ve faydalandığım sunum ise “30 Dakikada Veri Madenciliği” konulu Hüsnü Şensoy’un sunumu oldu. Gerçekten 30 dakikada anlatılabilinecek herşeyi çok güzel bir şekilde ayrıntıya boğmadan akıcı ve doyurucu şekilde anlatan Hüsnü Şensoy dinleyicilerin büyük bir kısmının belki de hepsinin hayranlığını kazandı. Kendi adıma bu sunumdan çok faydalandığımı belirtmek isterim süre kısıtı olmasa bütün bir gün dinleyebileceğim bir sunumdu. Zannediyorum sunum TROUGH sitesinde video ile paylaşılacak ilgilenenler http://www.troug.org/ sitesinden takip edebilir.
“21.Yüzyıl Veri Merkezleri Oracle Solaris ile Farklılaşıyor” konulu sunumda işletim sistemi olarak Solarisin nerden nereye dedirtecek şekilde geliştirimi anlatıldı ayrıca oracle sunucularının solaris ile bereber kullanıldığında nasıl bir performans elde edileceği izleyicilere gösterildi. Solaris ile ilgili daha detaylı bir bilgi isterseniz http://www.oracle.com/technetwork/articles/servers-storage-dev/gettingstarteds11ex-405412.html http://en.wikipedia.org/wiki/Solaris_%28operating_system%29
Sitelerinden faydalanılabilinir.
Yine TROUGH salonunda gerçekleştirilen “Exadata ile Neler Değişti?” konulu sunumda Ferhat Şengönül Exadata ile yaşadığı deneyim ve serüvenlerini paylaştı. Gerçekten Türkiyede Exadata ile Ferhat Şengönül kadar ilgilenmiş başka birini tanımıyorum . Exadata’yı çok erken tanıma fırsatı yakalayan Ferhat son 3 yılda neler yaptığını ve neleri başardıklarını anlattırken bir taraftan da analist, developer ve DBA lerin Exadata ile yapılacak projelere bakış açıların nasıl değiştiğini çok güzel bir şekilde örneklediği bu sunum oldukça güzel ve keyifli idi.Yine bu sunum TROUGH sitesinde yayınlacaği bilgisi verildi isteyen arkadaşlar bu siteden sunumu indirip izleyebilirler.
“Veri Ambarı'nda Oracle Yaklaşımı ve Büyük Veri Yönetimi” sunumu ise yine Oracle tarafından büyük veriler için sunulan çözümler konuşuldu daha çok pazarlama üzerine olduğunu düşündüğüm bu sunumda da Exadata, Exalogic ve Cloud üzerine yapılan sunum daha çok büyük ölçekli firmaları hedef alan ve bütünleşik çözümler sunarak şirketlere daha dinamik bir yapı vaadeden cinsten bir konuşmaydı. EMEA satış yöneticisinin kullandığı bir cümle konuyu özetler cinstendi “Kimse arabasının moturunu bir yerden, kasasını başka yerden almaz, araba alır. Biz de yazılım ve donanım işini bu hale getirdik, önemli olan elinizde çalışan sistemler olmasıdır”. Oracle artık bütünleşik çözümler üzerine yoğunlaşmış bir pazarlama tekniği kullanmaya başlamış olduğunu gördük yani Oracle kendisinin en çok arkasında durduğu ve desteklediği “Open World” mantığından uzaklaşıyor mu sorusu aklımızda canlanmaya başladı.
Son olarak Hasan Tonguç Yılmaz’ın yine TROUG salonunda gerçekleştirdiği “Unutulmuş Özellikler: Oracle Veritabanına Yaptığınız Yatırımı Sonuna Kadar Kullanın” konulu konuşma yine keyifle dinlediğim ve gerçekten veritabanı kullanıcıları tarafından unutulmuş veya unutulmaya yuztutmuş özelliklerden bahsedildi ve çok anlamlı olan Oracle Veritabanına Yaptığınız Yatırımı Sonuna Kadar Kullanın başlığı özellikle çok hoşuma gittiğini belirmek isterim. Bu sunumun tamamıni kendi bloğunda paylaşacağını belirti yani http://tonguc.wordpress.com/ adresinden sunuma ulaşabileceksiniz.